Voor ambtenaren

Werk je bij een gemeente, provincie of waterschap dan krijg werk je vaak te maken met beleid, moet je beleid maken of uitvoeren. Goed beleid helpt overheden bij het kunnen uitvoeren van hun wensen en taken, maar wat is beleid? Wat is de zin én onzin van beleid? Hoe maak je het of hoe werk je ermee? Als je begrijpt wat beleid is en ook wat het niét is dan wordt het werken bij overheden eenvoudiger én je leert nog beter hoe je je werk kan sturen en richting kan geven.

Naast kennis van de inhoud, is het hebben van bepaalde vaardigheden van even groot belang voor het werken bij een gemeente. Het voeren van (moeilijke) gesprekken, het geven van advies of het omgaan met weerstand of dilemma’s zijn voorbeelden van die vaardigheden. We geven de cursussen van basisniveau tot gevorderd niveau. De cursussen op basisniveau worden hieronder beschreven. De gevorderde cursussen zijn altijd maatwerk en worden specifiek afgestemd op de vraag die er is.


We geven de cursussen van basisniveau tot gevorderd niveau. De cursussen op basisniveau worden hieronder beschreven. De gevorderde cursussen zijn altijd maatwerk en worden specifiek afgestemd op de vraag die er is.

 

Cursus: Communiceren en adviseren in het bestuurlijk domein

Cursus: Beleid

Cursus: Argumenteren en schriftelijk communiceren

Cursus: Werken in de politieke dynamiek