Gaat u op reis?

Bij een vakantie geldt in de huidige coronacrisis het volgende. Bij code groen zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Bij code rood worden alle reizen ontraden. De Rijksoverheid raadt het ook af om naar landen te reizen die code oranje hebben, behalve als het echt noodzakelijk is.

Lees meer

Externe tijdelijke medewerkers en de gevolgen van de coronamaatregelen

De maatregelen die op alle gebieden zijn en worden genomen hebben natuurlijk ook consequenties voor de tijdelijke krachten die bij u aan het werk zijn. Maar hoe zit dat nu?

Lees meer

Het Goede Gesprek

De wereld verandert sneller dan ooit, ook bij gemeenten zijn de ontwikkelingen in volle gang. Functies veranderen constant en dat vergt aanpassingsvermogen van organisaties én medewerkers. Hoe speelt de gemeente Noordenveld hierop in?

Lees meer

De Wet Arbeidsmarkt in Balans

De Wet Arbeidsmarkt in Balans is een feit. Vanaf 1 januari 2020 treedt de nieuwe wet in werking. We zetten de belangrijkste maatregelen en gevolgen op een rij.

Lees meer

Krapte op de arbeidsmarkt: wat is daarop je antwoord?

Het werkgeversimago wordt steeds belangrijker. Uit het in 2019 verschenen A&O-fonds rapport ‘waar haal je ze vandaan?’ blijkt dat gemeenten een landelijke campagne als oplossing zien voor de werving van nieuwe werknemers. Toch hebben ze vaak moeite met het opzetten van zo’n campagne om het werk bij de lokale overheid zichtbaar te maken. De vraag blijft dus, hoe pak je dit succesvol aan en wanneer maak je er gebruik van?

Lees meer