HR21. Wat is dat?

Koen Portegies voert sinds 2011 op interim basis P&O opdrachten uit voor gemeenten en Gemeenschappelijke Regelingen. Momenteel werkt hij voor de gemeente Leeuwarden waar hij zich bezighoudt met het onderhoud aan het functiegebouw: het opstellen van functiebeschrijvingen en functiewaarderingen. Voor deze opdracht maakt hij gebruik van HR21, maar wat is HR21 eigenlijk? We vragen het aan Koen!

Lees meer

Ervaringsverhaal over het gratis ontwikkeladvies

Afgelopen zomer was ik aan het nadenken over mijn werk en toekomst. Op de LinkedIn-pagina van BAN PersoneelsDiensten zag ik een bericht dat je via de overheid kosteloos een ontwikkeladvies kon volgen.

Lees meer

Vijf redenen om een vijftigplusser aan te nemen!

Vijftigers vinden steeds beter hun weg op de arbeidsmarkt. Hoewel ze de perceptie meestal tegen hebben, zijn het waardevolle arbeidskrachten. Het aannemen van vijftigplussers brengt ook verdelen met zich mee. In dit artikel behandelen we vijf goede redenen om een vijftigplusser aan te nemen!

Lees meer

Kosteloos loopbaanadvies

De subsidieregeling NL leert door gaat weer van start op 1 december 2020. Vanaf dat moment zijn er 50.000 trajecten beschikbaar. Dat klinkt veel maar, de vorige regeling was in no-time uitverkocht. Dus wacht niet te lang en meld je alvast aan!

Lees meer

Activiteiten tijdens de Week van de Loopbaan!

Van 14 tot 19 september vindt de landelijke week van de loopbaan plaats. Dit is een initiatief van de beroepsvereniging NOLOC waartoe ook de loopbaanadviseurs van BAN PersoneelsDiensten gecertificeerd zijn. Tijdens deze week organiseren de adviseurs van BAN PD een aantal leuke activiteiten die voor iedereen gratis toegankelijk zijn!

Lees meer

Subsidiepot NL Leert Door helemaal leeg

De subsidiepot voor 22.000 gesubsidieerde ontwikkeladviestrajecten was al binnen een maand leeg! Dit geeft wel aan hoeveel mensen in deze tijd behoefte hebben om stil te staan bij hun ontwikkeling en loopbaan. 

Lees meer

Ontwikkeladvies op maat

Door de coronacrisis is de economie veranderd. We werken vaker digitaal, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen. Ook voor jou kan dit betekenen dat je werk nu of op termijn verandert. Om de gevolgen van deze crisis te beperken is de overheid gekomen met het crisisprogramma "NL Leert Door". Onderdeel daarvan is het kosteloos ontwikkeladvies voor werkenden.

Lees meer

Gaat u op reis?

Bij een vakantie geldt in de huidige coronacrisis het volgende. Bij code groen zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Bij code rood worden alle reizen ontraden. De Rijksoverheid raadt het ook af om naar landen te reizen die code oranje hebben, behalve als het echt noodzakelijk is.

Lees meer

Externe tijdelijke medewerkers en de gevolgen van de coronamaatregelen

De maatregelen die op alle gebieden zijn en worden genomen hebben natuurlijk ook consequenties voor de tijdelijke krachten die bij u aan het werk zijn. Maar hoe zit dat nu?

Lees meer

Het Goede Gesprek

De wereld verandert sneller dan ooit, ook bij gemeenten zijn de ontwikkelingen in volle gang. Functies veranderen constant en dat vergt aanpassingsvermogen van organisaties én medewerkers. Hoe speelt de gemeente Noordenveld hierop in?

Lees meer

De Wet Arbeidsmarkt in Balans

De Wet Arbeidsmarkt in Balans is een feit. Vanaf 1 januari 2020 treedt de nieuwe wet in werking. We zetten de belangrijkste maatregelen en gevolgen op een rij.

Lees meer

Krapte op de arbeidsmarkt: wat is daarop je antwoord?

Het werkgeversimago wordt steeds belangrijker. Uit het in 2019 verschenen A&O-fonds rapport ‘waar haal je ze vandaan?’ blijkt dat gemeenten een landelijke campagne als oplossing zien voor de werving van nieuwe werknemers. Toch hebben ze vaak moeite met het opzetten van zo’n campagne om het werk bij de lokale overheid zichtbaar te maken. De vraag blijft dus, hoe pak je dit succesvol aan en wanneer maak je er gebruik van?

Lees meer