Werk je voor de overheid dan is kennis van de spelregels onmisbaar! Die spelregels vinden hun basis in verschillende wettelijke regelingen zoals de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de Wet open overheid (Woo) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Die spelregels bepalen welke bevoegdheden gemeenten en provincies hebben, hoe die bevoegdheden gebruikt mogen worden en regelen daarbij ook de relatie tussen de gemeenten of provincie en de burgers. Juist ook voor niet juristen is het heel interessant en goed (en mogelijk) kennis te hebben van deze kaders. Kennis ervan zorgt voor een nog beter begrip van wat belangrijk is en vergroot het werkplezier van elke ambtenaar!

 
De training is bedoeld voor:

De Awb vormt voor een belangrijk deel de spelregels voor werken voor de overheid. En elke medewerker heeft daar in meer of mindere mate mee te maken. Dus deze training is een must voor iedereen die binnen de overheid werkzaam is.

Inhoud van de training:

Tijdens de cursus wordt op ontspannen en interactieve manier inzicht gegevens in de kaders waar iedere ambtenaar zich aan moet houden én aan de gedachten achter die kaders. Aandacht wordt besteed aan:

  • De relatie tussen burgers en de overheid;
  • De belangrijkste spelregels uit de Awb;
  • De Algemene beginselen van behoorlijk bestuur;
  • De verhouding tussen soorten regelgeving;
  • Het belang van beleid;
  • De rol van de AVG;
  • De Woo op hoofdlijnen.
Datum en locatie:

Deze cursus bestaat uit één dag en wordt door de BANPD verzorgt 15 februari 2024 op onze locatie in Assen.

Deze cursus kan ook op locatie bij gemeenten of provincies worden verzorgd voor de eigen medewerkers. Wij maken dan een aanbod op maat. De kosten zijn dan afhankelijk van de op maat gemaakte cursus.

Investering:

De kosten voor de door de Academie verzorgde training bedraagt € 545,- per deelnemer. Niet-leden betalen € 595,- exclusief BTW

Incompany?

Voor vragen over het verzorgen van de training op locatie kun je contact opnemen met de Academie van BANPD via 0592-330990 of academie@banpd.nl

Geïnteresseerd?

Meld je aan via het aanmeldformulier. 

 

Aanmelden