Samenwerkingsverbanden en bevoegdheden

Wat is een gemeenschappelijke regeling? Wie heeft bij samenwerking nog welke bevoegdheid? Wat is mijn rol bij en invloed op samenwerkingsverbanden en hoe beïnvloedt dat mijn werk? Deze vragen worden steeds vaker gesteld door mensen die werken bij gemeenten en provincies én door mensen die werken bij een samenwerkingsverband. Gemeenten en provincies werken namelijk steeds vaker samen met andere gemeenten of provincies, maar ook met andere organisaties. De keuze daarvoor is verschillend: soms dwingt de wet ze ertoe, samenwerken is som efficiënter of ze voelen zich genoodzaakt, omdat ze anders het takenpakket niet aankunnen. Alle deelnemende organisatie hebben hun eigen belang bij de samenwerking én willen vaak invloed blijven hebben en houden. Voor mensen die werken bij een gemeente of provincie en veel met samenwerkingsverbanden te maken én mensen die werken bij een samenwerkingsverband is het deze cursus heel interessant! De cursus geeft duidelijkheid over al de gestelde vragen. Na deze cursus is het werken met en bij een samenwerkingsverband begrijpelijker en leuker!

 
De training is bedoeld voor:

De training is bedoeld voor (zowel startende als meer ervaren) medewerkers van gemeenten of provincies die meer willen weten over samenwerkingsverbanden en/of veel met samenwerkingsverbanden te maken hebben én voor medewerkers van samenwerkingsverbanden.

Inhoud van de training:

Deze training besteed aandacht aan:

  • De geschiedenis van samenwerken;
  • De verschillende soorten samenwerkingsverbanden;
  • De inrichting van de deelnemende organisatie;
  • De verdeling van bevoegdheden en invloed;
  • De sturing en bevoegdheden van samenwerkingsverbanden.
Datum en locatie:

De cursus wordt door de Academie verzorgd op een nog nader te bepalen datum op onze locatie in Assen. Uiteraard kan je bij interesse contact met ons opnemen.

Deze cursus kan ook op locatie bij gemeenten of provincies worden verzorgd voor de eigen medewerkers. Wij maken dan een aanbod op maat. De kosten zijn dan afhankelijk van de op maat gemaakte cursus.

Investering:  

De kosten voor de door de Academie verzorgde training bedraagt € 545,- per deelnemer. Niet-leden betalen € 595,- exclusief BTW.

Incompany?

Voor vragen over het verzorgen van de training op locatie kun je contact opnemen met de Academie van BANPDvia 0592-330990 of academie@banpd.nl

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in ook andere mogelijkheden waarop we de gemeenteraad, provinciale staten, enquêtecommissies of griffies kunnen helpen met vragen over het gebruik van het lokale enquêterecht neem dan eveneens gerust contact met ons op.

 

Aanmelden