Vijf redenen om een vijftigplusser aan te nemen!

Vijftigers vinden steeds beter hun weg op de arbeidsmarkt. Hoewel ze de perceptie meestal tegen hebben, zijn het waardevolle arbeidskrachten. Het aannemen van vijftigplussers brengt ook voordelen met zich mee. In dit artikel behandelen we vijf goede redenen om een vijftigplusser aan te nemen!

1. Ervaring op alle vlakken

Het zijn werknemers die door en door begrijpen hoe organisaties functioneren, snel en efficiënt inzetbaar zijn, en ook nog eens collega’s kunnen bijstaan met advies. Zeg nu zelf, welke werkgever zou daar niet voor tekenen? Het zijn stuk voor stuk troeven die je niet kan aanleren, maar enkel opbouwt door ervaring.

2. Specifieke competenties

De kennis die ze opdeden tijdens hun opleiding, hebben de vijftigers uitgebreid kunnen toetsen aan de realiteit. Zo is die persoon misschien heel erg vertrouwd met een bepaalde methodologie, specifieke reglementering of wetgeving die relevant is voor jouw bedrijf.

3. Loyaal en betrokken

Uit onderzoek blijkt dat oudere werknemers een stuk loyaler zijn dan de jongere generaties. Ze veranderen minder snel van job en zijn bereid zich ten volle in te zetten voor hun werkgever en diens klanten. 

4. Flexibel

Het cliché wil dat vijftigplussers niet erg flexibel zijn en min of meer zijn vastgeroest in hun job. Het feit dat iemand als vijftigplusser een nieuwe uitdaging zoekt en wil blijven groeien, is echter al een bewijs van het tegendeel.

5. Bereid tot deeltijdwerk

Bedrijven hebben het soms moeilijk om functies in te vullen met specifieke competenties of in een bepaalde regio, al dan niet met een deeltijds arbeidsregime. Dat biedt kansen aan vijftigplussers die bereid zijn om wat loon in te leveren om dichter bij huis te werken. Na een loopbaan van vijfentwintig jaar of langer, is dat misschien niet eens zo’n slecht idee.