Traineeprogramma & Noordtalent

Voor pas afgestudeerden liggen de banen niet voor het oprapen. Bij de Noordelijke overheidsorganisaties is dat niet anders. Toch zal daar in de nabije toekomst verandering in komen. Door vergrijzing en een uitbreiding van de taken van de decentrale overheden is er de komende jaren een toename van het aantal vacatures te verwachten.

BAN PersoneelsDiensten wil hierop inspelen door overheidsorganisaties nu al kennis te laten maken met de ambtenaren van de toekomst. Dat doen we door middel van twee projecten: Noordtalent en het traineeprogramma StartBaan.

Traineeprogramma StartBaan

In StartBaan gaan pas afgestudeerde academici en hbo’ers voor twee jaar als trainee aan de slag bij overheden in Noord-Nederland en volgen de door BAN PersoneelsDiensten ontwikkelde leergang ‘Oriëntatie op Bestuur en Beleid’.
Kandidaten uit alle opleidingsrichtingen maken kans om trainee te worden.
Op dit moment zijn we nog bezig met het inrichten van een nieuw programma. Houd onze website en www.werkenaanhetnoorden.nl in de gaten om te zien wanneer wij actief beginnen met het werven van kandidaten voor dit traineeprogramma.

Daarnaast verzorgen we op verzoek van organisaties een intern traineeprogramma om eigen jong talent te ontwikkelen en voor te bereiden tot senior beleidsmedewerker of programmamanager.

Werkervaringsproject Noordtalent

Het project Noordtalent geeft pas afgestudeerden de kans ervaring op te doen tegen een werkervaringsvergoeding. Dit biedt u een waardevolle aanvulling op uw curriculum vitae. Binnen een project of een reële opdracht werkt u drie dagen in de week, gedurende een vooraf afgesproken periode. Bovendien volgt u gelijktijdig de training ‘Hoe werkt de overheid’. Zodra een organisatie een vacature heeft voor een Noordtalent leest u dit op het vacatureoverzicht van www.werkenaanhetnoorden.nl.