Assessments & onderzoek

Assessments leveren betrouwbare informatie over persoonlijkheid, intelligentie, competenties en ambities. Assessments geven inzicht in de mate van geschiktheid voor een bepaalde functie of waar uw ontwikkelingsmogelijkheden liggen. Ook kan een assessment onderdeel zijn van een leer- en coachingstraject.

Vaak bestaat een assessment uit een combinatie van praktijksimulaties, persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentests en interviews. Een assessment duurt, afhankelijk van de vraag, een dagdeel of een hele dag. Voor een assessment hoeft u zich niet inhoudelijk voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u uitgerust aan de dag begint. Indien u ter voorbereiding op de testdag een oefenversie van de capaciteitentest wilt maken, kunt u hiervoor terecht op www.picompany.nl/ability.

Gedrag- en Drijfverenanalyse

Ook kan het voorkomen dat u, in het kader van een selectieprocedure of een intern onderzoek van uw organisatie, wordt gevraagd om aan een ander soort test mee te doen. Zo’n test is meestal niet zo uitgebreid als een assessment, maar levert niettemin waardevolle informatie op. Denk daarbij aan een drijfverenanalyse van TTSI of Discover. Dat is een goed uitgangspunt voor persoonlijke loopbaantrajecten en/of voor teamontwikkeling.

PiCompany en 4TP

BAN Personeelsdiensten maakt bij de assessments gebruik van de tests en vragenlijsten van PiCompany, het toonaangevende bureau voor HR-instrumenten. Dat garandeert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare uitspraken over intellectuele capaciteiten en persoonlijkheid.

Bij de uitvoering van de assessments werken we uitsluitend met gecertificeerde assessoren en volgens de beroepsethische regels van 4TP, het keurmerk voor assessmentdienstverlening.