Assessments

Met de assessments van BAN PD krijgen organisaties snel inzicht in de vraag of een medewerker geschikt en gekwalificeerd is voor datgene dat van hem of haar wordt verwacht. Dat is zinvol bij het selecteren van de juiste kandidaat voor een bepaalde functie, of bij het ontdekken van de doorgroeimogelijkheden van een medewerker.
Een assessment is een combinatie van tests, gesprekken en praktijksimulaties. Daarmee onderzoeken we de talenten, competenties en ambities van (toekomstige) medewerkers.

Op maat gemaakt
Onze assessments stemmen we volledig af op de vraag die binnen uw organisatie speelt. Ze zijn beschikbaar voor alle niveaus: van uitvoerend tot hoger management.
Voor elke vraag is er een assessment:
• Selectie-assessment: wie is de meest geschikte kandidaat voor de functie?
• Ontwikkelassessment: waar liggen de doorgroeimogelijkheden van mijn medewerker?
• Loopbaanassessment: wat is de best passende baan voor mijn medewerker?
Bij de uitvoering van de assessments werken we uitsluitend met gecertificeerde assessoren en volgens de beroepsethische regels van 4TP, het keurmerk voor assessmentdienstverlening.

PiCompany
BAN Personeelsdiensten maakt bij de assessments gebruik van de tests en vragenlijsten van PiCompany, het toonaangevende bureau voor HR-instrumenten. Dat garandeert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare uitspraken over intellectuele capaciteiten en persoonlijkheid.

Gedrag- en drijfverenanalyse
De gedrag- en drijfverenanalyses van Discover en TTI Succes Insights zijn een goed uitgangspunt voor persoonlijke loopbaantrajecten en/of voor teamontwikkeling. Ze geven in begrijpelijke taal informatie over:
Algemene gedragskenmerken
Responsstijl
Waarde voor de organisatie
Sleutels voor effectieve communicatie
De ideale werkomgeving
Sleutels tot motivatie
Sleutels tot effectief management
Persoonlijke aandachtspunten