Training en opleiding

Schaalvergroting, samenwerking en nieuwe taken voor organisaties vragen andere vaardigheden van medewerkers. Het opleidingsaanbod van BAN PersoneelsDiensten speelt in op die ontwikkelingen bij de overheid en biedt medewerkers de mogelijkheid om actief te werken aan hun loopbaan. Onder aan deze pagina vindt u ons actuele opleidingsaanbod.

Waarom kiezen voor een opleiding of training van BAN PersoneelsDiensten?

 • Altijd op een locatie in Noord-Nederland;
 • Elke opleiding of training kunnen we ook incompany verzorgen;
 • We weten als geen ander wat er speelt bij de overheid;
 • Voor aangesloten organisaties hanteren we een kortingstarief;
 • En niet onbelangrijk… onze opleidingen worden zeer goed gewaardeerd door zowel de deelnemers als onze opdrachtgevers!

Wilt u weten welke opleiding het beste antwoord geeft op uw vragen? Neem contact op met de adviseurs van BAN PersoneelsDiensten voor opleidingsadvies op maat.

Opmerkingen van cursisten
Enkele reacties van cursisten die recent een opleiding of training hebben gevolgd:
‘Zeer nuttig. Goede cursus om het beeld van het werken bij de overheid en mijn eigen rol daarin te verduidelijken.’
‘Veel van geleerd. Ik ga het in de werkomgeving toepassen.’
‘Ik vond het een hele leerzame training. De trainer was deskundig en kon veel putten uit de praktijk.’
‘Een hoop nieuwe inzichten opgedaan. Koppeling theorie en praktijk goed uitgewerkt.’
‘Zeer enthousiaste docent: positief, invoelend, motiverend.’

Hou mij op de hoogte

Ons trainingsaanbod wordt regelmatig aangevuld met nieuwe trainingen. Als u hieronder uw gegevens achterlaat, dan houden wij u hiervan op de hoogte.

Naam

E-mailadres

 

Aanbod

 • 360Talk - Kickstart van je presentatie

  Presenteren in de breedste zin van het woord is waar we dagelijks mee te maken hebben. De beurt pakken tijdens een vergadering, je idee pitchen in een meeting of een uitgebreid verhaal vertellen aan een publiek. Hoe begin je hieraan? Hoe zorg je dat je de zenuwen de baas bent? Hoe maak je echt contact? Wat wordt je verhaal? Binnen deze training leer je het allemaal, en dat in maar 1 dag!

 • Basistraining: Hoe werkt de gemeentelijke overheid

  De gemeente is een bijzonder en gecompliceerd bedrijf met speciale bevoegdheden, met een grote verscheidenheid aan producten en met speciale wetgeving. Als gemeenteambtenaar werkt u in een politieke omgeving. Binnen de gemeentelijke organisatie heeft u met vele spelers in het veld te maken. Niet alleen gaat u om met directe collega’s, maar bijvoorbeeld ook met wethouders en de voorzitter van een raadscommissie. En natuurlijk heeft u te maken met de relatie met de burger. Deze training geeft u inzicht in alle verschillende verhoudingen en relaties en in de politiek bestuurlijke context waarin het handelen plaatsvindt.

 • Beleid maken en schrijven

  Communicatie met en over beleid gebeurt voor een belangrijk deel schriftelijk. De kwaliteit van schriftelijke stukken bepaalt in hoge mate de kwaliteit van genomen beslissingen en daarmee ook de effectiviteit en acceptatie van beleid. Dat geldt voor discussienota’s, management-rapportages en voor bestuursopdrachten en –besluiten.

 • De beleidsadviseur en het politiek-bestuurlijk krachtenveld

  Hoe combineert u, als beleidsadviseur die mondeling of schriftelijk beleidsadviezen geeft, politiek-bestuurlijke wensen en opvattingen met uw eigen professionele deskundigheid? En hoe brengt u dit tot haalbare adviezen op basis waarvan het bestuur beslissingen kan nemen? Deze vragen staan centraal in de ‘De beleidsadviseur in het politiek-bestuurlijk krachtenveld’. Na afloop van deze trainingen bent u beter in staat uw vakmanschap in te zetten om tot goede beleidsadviezen te komen.

 • Vergroot uw impact als beleidsadviseur

  Als beleidsmedewerker hebt u te maken met wethouders, burgers en collega’s. Beleid maken is één ding. Het op de juiste manier naar die doelgroepen verwoorden is een vak apart. Hoe zorgt u ervoor dat uw plannen uitgevoerd worden? Hoe gaat u om met assertieve en krachtige types? Hoe wendt u uw invloed aan? Hoe communiceert u met overtuiging en blijft u toch open voor de zienswijze van anderen? In vier dagen krijgt u inzicht in uw eigen advieskracht, leert u echt luisteren, leert u de vraag achter de vraag te achterhalen en leert u bovenal het vertrouwen van uw opdrachtgever te winnen en hem te overtuigen van de waarde van uw adviezen. Na de training bent u een adviseur met impact!

 • Workshop Het geheim van de collegekamer

  Je hebt je zorgvuldig opgestelde advies ter besluitvorming ingestuurd naar het college. En als alles goed verloopt valt het besluit met een hamerslag. Maar soms komt er een besluit uit dat je niet had verwacht en waarvan je de logica niet kunt volgen. Van de collegenotulen wordt je ook al niet veel wijzer. Kortom wat er soms in de collegekamer gebeurt is een raadsel voor je!