Workshop Het geheim van de collegekamer

Inleiding
Je hebt je zorgvuldig opgestelde advies ter besluitvorming ingestuurd naar het college. En als alles goed verloopt valt het besluit met een hamerslag. Maar soms komt er een besluit uit dat je niet had verwacht en waarvan je de logica niet kunt volgen. Van de collegenotulen wordt je ook al niet veel wijzer. Kortom wat er soms in de collegekamer gebeurt is een raadsel voor je!  

Doel
In deze workshop leer je dat het toch mogelijk is om te voorspellen hoe er met jouw advies wordt omgegaan en hoe jij op het besluit zelf grip kan krijgen.  

Doelgroep
De ervaren beleidsadviseur of manager die regelmatig aan het college rapporteert.  

Inhoud
Vanuit de theorie wordt gekeken naar de complexiteit van politieke besluiten in reële casussen. Vervolgens reconstrueren we hoe het besluitvormingsproces is verlopen en leer je hoe je tijdig kunt anticiperen op het eindresultaat. Hierdoor krijg je veel meer grip op het besluit over je ingediende advies.
De casussen worden deels door de deelnemers ingebracht. Deels door de trainer vanuit zijn eigen bestuurspraktijk.  

Resultaat
Je hebt inzicht in de bestuursstijlen van bestuurders. Je weet hoe een politiek (complex) besluit tot stand komt en kunt anticiperen op gevoelige politiek-bestuurlijk dossiers.

Trainer
Elias de Haan, trainer en adviseur. Hij heeft ruime ervaring met werken bij de overheid op zowel beleidsmatig als bestuurlijk niveau.

Datum, locatie
18 maart 2019, 13.00 – 17.00 uur
De training vindt plaats in Noord Nederland (Groningen of Drenthe). 

Investering
De kosten voor deze training bedragen € 315,= per deelnemer (niet-leden € 350,- p.p.), exclusief BTW. Bij meerdere deelnemers uit dezelfde organisatie kan de training ook in company worden georganiseerd.

Wilt u deze training volgen maar niet op de genoemde data? Neem in dat geval contact op met Noesel van der Steen om te informeren naar de mogelijkheden.