360Talk – Kickstart van je presentatie

Inleiding
Presenteren in de breedste zin van het woord is waar we dagelijks mee te maken hebben. De beurt pakken tijdens een vergadering, je idee pitchen in een meeting of een uitgebreid verhaal vertellen aan een publiek. Hoe begin je hieraan? Hoe zorg je dat je de zenuwen de baas bent? Hoe maak je echt contact? Wat wordt je verhaal? Binnen deze training leer je het allemaal, en dat in maar 1 dag!

Doel
Vier zeer ervaren sprekerscoaches van o.a. Tedx Groningen hebben hun krachten gebundeld in 360talk, een sprekerstraining waarin 4 essentiële elementen – echtheid, boodschap, verhaal en techniek – worden belicht, blootgelegd en versterkt. Tijdens de training gaan de vier coaches je helpen jouw presentatie skills te verbeteren om zo veel meer uit jezelf te halen

Doelgroep
Deze training is speciaal bedoeld voor mensen die het niet zo prettig vinden om voor een groep iets te vertellen, maar het wel zouden willen kunnen!

Inhoud
Tijdens deze trainingsdag leer je een sterke presentatie neer te zetten. Je leert het doel van je presentatie precies te bepalen en leert hoe je dat vertaalt in een verhaal dat tot het eind blijft boeien. De training is opgebouwd rondom 4 hoofdthema’s :

  • Echtheid > Doordat jij echt op het podium durft te gaan staan kan iedereen zien dat je echt bent. Deze authenticiteit voelt het publiek ogenblikkelijk.
  • Boodschap > Je boodschap is de verandering die een presentatie bij je publiek teweeg gaat brengen. Het is ook de basis voor alle verdere voorbereidingen.
  • Verhaal > Als je mensen wilt overtuigen, inspireren en enthousiast maken, verpak je je boodschap in een verhaal: met een magnifieke opening, een herkenbare hoofdpersoon die iets wil bereiken en de obstakels die hij daarbij ondervindt.
  • Techniek > Je weet welke presentatiestijl bij je past. Je kent de mogelijkheden van het podium, je gebruikt de juiste lichaamstaal en je weet hoe je met een microfoon om moet gaan.

Voor een optimaal resultaat is het wenselijk om zelf een casus in te brengen, dat vergroot het rendement van de training. Van te voren moet je dus alvast goed nadenken over de casus die je wilt behandelen.

Trainers (sprekercoaches van TEDx Groningen). Kijk hier voor informatie
Jonas van der Vlugt
is sprekerscoach, creatief ondernemer en oud radiomaker
Mark Meidema
heeft voorlichtingscampagnes opgezet, les en toespraken gegeven, maar ook sprekers gecoacht
Erik Mathlener
is een gedreven business storyteller
Gijs Nillessen
is communicatiewetenschapper

Datum, locatie
De datum voor deze training kunt u opvragen bij Wieke Wassenaar. De training vindt plaats in Noord Nederland (Groningen of Drenthe).

Investering
De kosten voor deze training bedragen € 525-,= per deelnemer (niet-leden € 625- p.p.), exclusief BTW. Bij meerdere deelnemers uit dezelfde organisatie kan de training ook in company worden georganiseerd.

Voor alle vragen over de training kunt u contact opnemen met BAN PersoneelsDiensten, n.van.der.steen@banpd.nl of via 0592 – 333080.