Workshop Het geheim van de collegekamer

Je hebt je zorgvuldig opgestelde advies ter besluitvorming ingestuurd naar het college. En als alles goed verloopt valt het besluit met een hamerslag. Maar soms loopt het anders en komt er een besluit uit dat je niet had verwacht en waarvan je de logica niet kunt volgen. Van de collegenotulen word je ook al niet veel wijzer. Kortom wat er soms in de collegekamer gebeurt is een raadsel voor je!

 
Doel

In deze workshop leer je dat het toch mogelijk is om te voorspellen hoe er met je advies wordt omgegaan en hoe je op het besluit zelf grip kan krijgen.

Doelgroep

De ervaren beleidsadviseur of manager die regelmatig aan het college rapporteert.

Inhoud

Vanuit de theorie wordt gekeken naar de complexiteit van politieke besluiten in reële casussen. Vervolgens reconstrueren we hoe het besluitvormingsproces is verlopen en leer je hoe je tijdig kunt anticiperen op het eindresultaat. Hierdoor krijg je veel meer grip op het besluit over je ingediende advies. De casussen worden deels door de deelnemers ingebracht en deels door de trainer vanuit zijn eigen bestuurspraktijk.

Resultaat

Je hebt inzicht in de bestuursstijlen van bestuurders. Je weet hoe een politiek (complex) besluit tot stand komt en kunt anticiperen op gevoelige politiek-bestuurlijk dossiers.

Datum en locatie

13 april 2022 van 13.00 tot 16.30 uur op onze locatie in Assen of Groningen

Investering

De kosten voor deze workshop bedragen € 315,-- per deelnemer. Niet - leden betalen 350,-- exclusief BTW.

Incompany

Deze workshop geven we ook regelmatig voor meerdere medewerkers van dezelfde organisatie. Op verzoek maken we ook voor jouw organisatie een maatwerkvoorstel.

Aanmelden

Geinteresseerd? Meld je snel aan en zie hiervoor de mogelijkheden onderaan deze pagina

Vragen?

Voor alle vragen over deze workshop kun je contact opnemen met BANPersoneelsDiensten via 0592 330 990 of w.wassenaar@banpd.nl

 

 
 

Aanmelding training of cursus