Basistraining: Hoe werkt de gemeentelijke overheid

Werken voor een gemeente is leuk en uitdagend! Het is een bijzonder bedrijf met (soms) ingrijpende bevoegdheden en een grote verscheidenheid aan producten en diensten. Als gevolg daarvan heb je te maken met een brede groep aan contacten zoals burgers, collega’s en niet te vergeten de politiek. Na het volgen van deze boeiende training weet je snel je weg in de organisatie te vinden.

Voor wie?

De training is bedoeld voor toekomstige of startende gemeenteambtenaren. Werk je al bij een gemeente en wil je een goed totaalbeeld van een gemeentelijke organisatie krijgen? Dan ben je ook van harte welkom.

Wat komt er aan bod?
  • De gemeente, de plaats in ons staatsbestel en de taken van een gemeente.
  • De bestuurlijke bevoegdheden van een gemeente en de diverse organen, de onderlinge verhoudingen tussen politiek, bestuur en ambtelijke organisatie.
  • Plaats en taken van de ambtenaar in relatie tot de bestuurlijke organen en de publieke omgeving.
  • Burgerparticipatie en hoe dit werkt.
  • De gemeente en haar relaties met burgers; dienstverleners, burgerparticipatie, handhaver etc.
De aandacht vasthouden

De trainer maakt gebruik van verschillende werkvormen. Zo wordt kennisoverdracht afgewisseld met storytelling en kunnen deelnemers in kleine groepen werken aan opdrachten. 

Datum, locatie

De datum wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. De training vindt plaats in Noord-Nederland (Groningen of Drenthe).

RIVM-maatregelen en het Coronavirus

In aansluiting op de RIVM-maatregelen ter voorkoming van Corona-besmetting wordt lesgegeven in kleine groepen met de vereiste afstand tot elkaar en desinfectiemaatregelen.

Investering

De kosten voor deze training bedragen € 845,- per deelnemer. Niet - leden betalen € 995,- exclusief BTW. Bij meerdere deelnemers uit dezelfde organisatie kan de training ook in company worden georganiseerd.

Voor vragen over de training kun je contact opnemen met BAN PersoneelsDiensten via
0592 - 330990.

Aanmelding training of cursus