Basistraining: Hoe werkt de gemeentelijke overheid

Werken voor een gemeente is leuk en uitdagend! Het is een bijzonder maar ook gecompliceerd bedrijf met (soms) ingrijpende bevoegdheden en een grote verscheidenheid aan producten en diensten. Als gevolg daarvan heeft u te maken met een brede groep aan contacten zoals burgers, collega’s en niet te vergeten de politiek. Na het volgen van deze boeiende training weet u snel uw weg in de organisatie te vinden.

Doelgroep

De training is bedoeld voor toekomstige of startende gemeenteambtenaren. Ook is deze training interessant voor diegene die al wat langer voor de gemeente werkt in bijvoorbeeld een specialistische functie en graag een totaalbeeld van de gemeentelijke organisatie wil krijgen.

Inhoud

De volgende aspecten komen aan de orde:

  • Het gemeentelijke bestel, de plaats en taken van een gemeente.
  • De bestuurlijke bevoegdheden van een gemeente en de diverse organen, de onderlinge verhoudingen tussen politiek, bestuur en ambtelijke organisatie.
  • Plaats en taken van de ambtenaar in relatie tot de bestuurlijke organen en de publieke omgeving.
  • De gemeente en haar relaties met burgers; dienstverlener, burgerparticipatie, handhaver etc.
Investering

De kosten voor deze training bedragen € 845,= per deelnemer (niet-leden € 995,- p.p.), exclusief BTW. Bij meerdere deelnemers uit dezelfde organisatie kan de training ook in company worden georganiseerd. 

Datum, locatie

De training start op 24 februari 2020, het gaat om een tweedaagse training en vindt plaats in Noord-Nederland (Groningen of Drenthe). Bij meerdere deelnemers uit dezelfde organisatie kan de training ook in-company worden georganiseerd. Neem in dat geval contact op met Noesel van der Steen om te informeren naar de mogelijkheden, 0592-333080.

Aanmelding training of cursus